Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

22 Μάρτη : Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.Διαδηλώνουμε Σάββατο 22 Μάρτη.
Αθήνα: Ομόνοια 2μμ- συναυλία Σύνταγμα 4μμ
Θεσσαλονίκη: αγ.Βενιζέλου 12 μμ.- συναυλία
Χανιά: πλ.αγοράς 12:30μμ. 

 Στις 22 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να βάλουμε τέλος στη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που γεννάει κάθε μέρα δολοφονίες μεταναστών στη Λαμπεντούζα και τα Φαρμακονήσια. Διαδηλώνουμε για να σταματήσουμε την δολοφονική δράση και την ασυλία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.
Οι δρόμοι στην Αθήνα,το Λονδίνο,το Παρίσι,την Βαρκελώνη,την Βαρσοβία μέχρι τη Ν.Υόρκη, το Σάο Πάολο και τη Σεούλ ανήκουν στους αντιφασίστες/στριες, ανήκουν στο κίνημα που παλεύει για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, φτώχεια και πόλεμο.
Αυτός ο εντυπωσιακός αντιφασιστικός συντονισμός που κινητοποιεί χιλιάδες είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλη η Ευρώπη 'αλληθωρίζει' στην ακροδεξιά. 


   Η είσοδος των ναζί στην κυβέρνηση της Ουκρανίας με την στήριξη και ευλογία της Ε.Ε. και της ελληνικής προεδρίας της, είναι η ζωντανή απόδειξη για το ποιος είναι αυτός που μέσα στην οικονομική κρίση ανοίγει το δρόμο στους φασίστες. Μπροστά στον κίνδυνο λαικών εξεγέρσεων,οι άρχουσες τάξεις της Ευρώπης ξεχνούν το ολοκαύτωμα ενώ οι θεσμοί τους, τα συνταγματικά τόξα και η πολιτισμένη Ευρώπη είναι όχι απλά ανίκανοι να αποσβήσουν τον κίνδυνο του φασισμού,αλλά μετατρέπουν ολόκληρες περιοχές σε πεδία ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών,ανοίγοντας την προοπτική ακόμα και πολέμων.


   Πέντε μήνες μετά την δολοφονία του Π.Φύσσα και την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε,η μισή ηγεσία της ΧΑ κυκλοφορεί ακόμα ελευθερη και στήνει νέα τάγματα εφόδου μπροστά στις εκλογές του Μάη.Η βεβήλωση του σημείου που δολοφονήθηκε ο αγωνιστής Π.Φύσσας και η επίθεση στο Κερατσίνι στο στέκι Ρεσάλτο με την ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας του Δένδια δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του συστημικού "αντιφασισμού".
   Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου,οι δολοφονίες από το λιμενικό μεταναστών,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η FRONTEX, οι απελάσεις και οι σκούπες νομιμοποιούν την φασιστική δημαγωγία.
    Τον Σεπτέμβρη το αντιφασιστικό κίνημα ενώθηκε με τους απεργιακούς αγώνες,αναγκάζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να καλέσουν αντιφασιστική απεργία.Το κίνημα όχι μόνο συνεχίζει να παλεύει ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις αλλά προχωράει πολιτικά αποτρέποντας την προσπάθεια της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης να μας διασπάσουν σε ντόπιους και μετανάστες,ανεργους και εργαζόμενους, άντρες και γυναίκες, θρησκευόμενους και άθεους.
    Στον ίδιο δρόμο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κινηθούμε σήμερα.Δίπλα στον απεργιακό ξεσηκωμό στον οποίο πρωτοστατούν οι καθαρίστριες υπ.οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες,οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στη ΔΕΗ, οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουμε και τον αντιφασιστικό αγώνα. Με απεργιακό αγώνα διαρκείας όχι μόνο να μην απολυθεί κανείς,αλλά να κλεισουμε στην φυλακή την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ. Η 22 Μάρτη είναι ένας μεγάλος σταθμός στην μάχη για να ξεμπερδεύουμε με την κυβέρνηση,την τρόικα,τα μνημόνια και τους ναζί.


Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!
Νομιμοποιήστε τους μετανάστες- άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
 

Κάθε ψήφος στην ΧΑ,είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί.
Ούτε στην ευρωβουλή,στους δήμους και τις περιφέρειες Ούτε πουθενά.
Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.


             ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!