Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΠΕ ΣερρώνΣτις Σέρρες την Κυριακή 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ  όπου επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Δημήτρης  Γραβάνης, μέλος του συλλόγου κινητικά αναπήρων ν. Σερρών και μέλος  του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου  (Π.Σ.Ο.) της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
 
Υποψήφιοι  περιφερειακοί σύμβουλοι αναδείχτηκαν οι παρακάτω:  • Γκάρπας Κώστας, φοιτητής.

  • Καλουπτσής  Δημήτρης,  γεωπόνος, μέλος Δ.Σ. του  περιβαλλοντικού συλλόγου 'Κερκινίτης' στο Δ.Δ. Πεθελινού.

  • Λιάβας Θανάσης, μεταλλειολόγος  μηχανικός, με δραστηριότητα στην επιτροπή αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

  • Μερτζιανίδου Μαρία, δασκάλα.

  • Πετρακόπουλος ΄Ακης, απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος  ως  πακετάς.

  • Στεφανίδου Σοφία, φιλόλογος, αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης.

  • Στοϊλίδης  Θεόδωρος ( Ρόρης) , άνεργος,  γνωστός για την αντιφασιστική του δράση.Βασικοί πολιτικοί στόχοι είναι η αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, και του Καλλικράτη και όσων τους στηρίζουν (Τζιτιζικώστας, Ιωαννίδης, Μπόλαρης και το φασιστικό δεκανίκι της Χρυσής Αυγής), η αποφασιστική καταδίκη της ΕΕ και η ανάδειξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, μιας δύναμης που ενισχύει την ανάπτυξη μαχητικών αγώνων με πρόγραμμα την εργατική διέξοδο από την κρίση.
Οι άξονες της Διακήρυξης είναι η διαγραφή του χρέους και η παύση πληρωμών, η κατάργηση του Μνημονίου και του νομοθετικού οπλοστασίου, η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου και η κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.