Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Κάλεσμα σε Αντιφασιστική κινητοποίηση


Σέρρες, 8.5.2014
Δελτίο τύπου

Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό – Αντιφασιστική κινητοποίηση
Παρασκευή 9 Μάη, 8μμ, Πλατεία Κρονίου, Σέρρες

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί στη αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό στις 9 Μάη, τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την ιστορική νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων και των συμμάχων ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. Ήταν τότε που ο Κόκκινος Στρατός, μετρώντας εκατομμύρια θύματα, κατέλαβε τελικά το Βερολίνο εκείνη την ημέρα του 1945 και φάνηκε να δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στο τέρας που λέγεται φασισμός και το οποίο είχε γεμίσει δυστυχία την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Με τη βοήθεια των αστών καπηλευτών του μεγάλου εκείνου θριάμβου, το φάντασμα του φασισμού έκανε και πάλι την εμφάνισή του στον τόπο όπου θυσιάστηκαν εκατομμύρια ψυχές για να τον κατατροπώσουν. Στην Ουκρανία διεξάγεται αυτή την στιγμή ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος με τους νεοναζί απογόνους και οπαδούς του Χίτλερ να μιμούνται απροκάλυπτα τις δολοφονικές πολιτικές του. Πίσω από τις σφαγές, την τρομοκρατία και την στυγνή αντίδραση απέναντι σε κάθε έννοια λαϊκού δικαιώματος βρίσκονται οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου, η οποία δεν κατάφερε αυτή τη φορά να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο. Μπροστά στο φόβο των απωλειών των μεγάλων τους ενεργειακών συμφερόντων και στην ήττα τους στον οικονομικό ανταγωνισμό με την Ρωσία, οι ιθύνοντες της «δημοκρατικής» Ευρώπης χρησιμοποίησαν τα πιο αντιδραστικά ακροδεξιά στοιχεία της Ουκρανίας ως μαριονέτες σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ενάντια στον ουκρανικό λαό.

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά δηλώνει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό και στις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς στην Ουκρανία που παλεύει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΕΕ, στο φασισμό και τον πόλεμο, δίνοντας μάχη για να δώσει διέξοδο ο μόνος που μπορεί να το κάνει, ο ουκρανικός λαός και όχι οι επίδοξοι σωτήρες, ολιγάρχες και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 

Η αντιφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό έχει χαρακτήρα καταγγελίας και της συνενοχής της ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της ΕΕ στην περιοχή.

·     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!
·   ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
·     ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.!
·     ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

·       ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ