Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜEΣΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦOΡΗΣΗΣ

                                                                                                                                                           Σέρρες, 20/05/2014

Προσπαθούν να κρύψουν την πανελλαδική καταγραφή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αποφεύγουν πάση θυσία να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα: ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκε στις 12 από τις 13 Περιφέρειες (δηλαδή σε περισσότερες από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλα κόμματα). Κρύβουν την επιτυχία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, τα σχήματα και οι κινήσεις της οποίας υποστηρίχθηκαν από 125.000 και πλέον ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Δεν θέλουν να ακουστεί ότι η αντικαπιταλιστική, αντι-ΕΕ και αντιδιαχειριστική αριστερά συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των εκλογών ένα ποσοστό 2,5% πανελλαδικά.
Έτσι, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να βάλει ενιαίο χρώμα, ή έστω κάποιο αναγνωριστικό χαρακτηριστικό στους πίνακες των αποτελεσμάτων που ανακοινώνει, ώστε να φαίνεται η πολιτική προέλευση ή στήριξη των 12 υποψήφιων περιφερειαρχών των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και κινήσεων. Η δικαιολογία των κυβερνητικών υπαλλήλων είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση... και κατ΄ αυτούς δεν μπορεί να αναφέρεται ενιαία!!!
Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν, όταν κάποιες εφημερίδες, αυτοπροσδιοριζόμενες και ως "προοδευτικές", "δημοκρατικές", "αντιμνημονιακές" και άλλα επίθετα, φτάνουν από την γελειότητα στην προβοκάτσια. Όχι μόνο εξαφανίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι μόνο κάνουν το ίδιο με το Υπουργείο Εσωτερικών, αγνοώντας την στήριξη και τοποθέτηση των 12 περιφερειακών κινήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όχι! Προχωράνε ακόμα παραπέρα! Έτσι, η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" στα ρεπορτάζ έχει εξαφανίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στους πίνακες αποτελεσμάτων χρεώνει τον Θανάση Αγαπητό, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψ. περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή, ενώ εμφανίζει την Ευ. Γαϊτανίδου και τον Γ. Κυριακάκη ως υποψήφιους της ΝΔ, τον Στάθη Ντούρο στη Θεσσαλία ως ...Οικολόγο, τους ν. Ζήκο και Μποτσίδη ως υποστηριζόμενους από το ΚΚΕ, τον Δημήτρη Δεσύλλα ως ...ΣΥΡΙΖΑ, τον Ανδρέα Μπάλλα στο Β. Αιγαίο ως ΔΗΜΑΡ/ΔΡΑΣΗ, τον Β. Ζούμπο στη Στερεά ως ΔΗΜΑΡ και τους Π. Κάτσαρη και Στ. Πράσσο χωρίς υποστήριξη.
Η "Εφημερίδα των Συντακτών" υιοθετεί την γραμμή της κυβέρνησης και έτσι, πλην της Δέσποινας Κουτσούμπα στην Αττική την οποία-ευτυχώς-αναφέρει σαν υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλους τους άλλους 11 υποψήφιους περιφερειάρχες τους παρουσιάζει χωρίς καμία πολιτική αναφορά...

Ο τηλεοπτικός σταθμός  ΔΙΚΤΥΟ που εκπέμπει από την Πόλη των Σερρών, δύο μέρες  Κυριακή και Δευτέρα, εξαφάνισε  από την προβολή των εκλογικών αποτελεσμάτων την ύπαρξη  της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, έχει αυξήσει το ποσοστό της, τον αριθμό ψήφων και έχει επανεκλέξει Περιφερειακό Σύμβουλο τον Θανάση Αγαπητό.

Τι συμβαίνει άραγε; Σοβαρή αστική "δημοσιογραφία", συμφέροντα, ανησυχία, σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας; Γραμμή εξαφάνισης; Μάλλον όλα μαζί!


Τοπική  Επιτροπή  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Σερρών